Wat is een apk-keuring?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een Europees wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. De apk-keuring is door de overheid ingevoerd om te controleren of uw auto nog verkeersveilig is, op de juiste manier staat geregistreerd en voldoet aan de geldende milieunormen. Het apk-keuren van een auto of bestelwagen is wettelijk verplicht, maar is wel slechts een momentopname. Wanneer uw auto ‘apk-goedgekeurd’ is, wil dat niet zeggen dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Regelmatig onderhoud door de garage is aan te raden.

De wetgeving van de APK is onlangs veranderd en ziet er nu als volgt uit
– Auto’s met deel I t/m 31 december 2004: elk jaar APK verplichting.
– Benzineauto’s met deel I vanaf 1 januari 2005: 1e keer na 4 jaar, daarna 2e keer na 6 jaar, 3e keer na 8 jaar, daarna jaarlijks.
– Diesel/LPG auto’s met deel I vanaf 1 januari 2005: 1e keer na 3 jaar, daarna jaarlijks.

Al geruime tijd is Hilee een door de RDW erkend APK-keuringstation. Tijdens de APK-keuring controleren wij uw voertuig vooral op de aspecten van verkeersveiligheid en milieu. Denk aan het bandenprofiel, de ruitensproeier, uitlaatgascontrole, verlichting en gordels. Uiteraard kunnen we de APK-keuring ook combineren met een onderhoudsbeurt.

Tips voor de apk-keuring

Zorg ervoor dat uw auto altijd op tijd wordt gekeurd voor de APK, zo voorkomt u een boete. Als u uw auto wegbrengt naar Garage Hilee voor een APK keuring vergeet dan niet om uw kentekenbewijs mee te nemen naar de garage. Als wij uw auto gekeurd hebben ontvangt u van ons een keuringsrapport, bewaar dit keuringsrapport goed! Zelfs als uw auto is afgekeurd. U moet dit rapport van de APK-keuring namelijk altijd bij u hebben tijdens het rijden, tijdens een politie controle kan hiernaar gevraagd worden, kunt u het niet tonen dan riskeert u een boete.

Combineer uw APK met een kleine beurt bij Garage Hilee, zo heeft u al het nodige onderhoud van uw auto of bestelwagen direct achter de rug!